ΠαξοίΒενιαμίν των Επτανήσων

Οι Παξοί είναι το μικρότερο από τα Ιόνια νησιά. Το όνομα βασικά αναφέρεται σε αρχιπέλαγος νησιών και βραχονησίδων, των οποίων πιο σημαντικά είναι οι Παξοί και οι Αντίπαξοι (άνα κοντινό νησάκι διάσημο για τις αμμουδιές του). Κατά την μυθολογία, ο Ποσειδώνας δημιούργησε το νησί χτυπώντας την Κέρκυρα με την τρίαινα του για να απολαμβάνουν αυτός και η γυναίκα του Αμφιτρίτη, την γαλήνη που τους προσέφερε.

Παρ'όλο που πιστεύεται ότι κατοικούνταν από τους προιστορικούς χρόνους, οι Φοίνικες θεωρούνται κατά παράδοση οι πρώτοι κάτοικοι των Παξών. Το όνομα πιστεύεται ότι προέρχεται από την λέξη 'Παξ', που σήμαινε 'πέτρινη πλάκα' στη γλώσσα τους. Ρωμαίοι, Στυροφόροι, Βενετσιάνοι και αργότερα Γάλλοι και Βρετανοί ήταν ανάμεσα στους κατακτητές του νησιού. Οι Παξοί ενώθηκαν με την Ελλάδα το 1864.

Το τοπίο των Παξών διαγράφεται σχεδόν παντού από ελαιώνες, οι Αντίπαξοι όμως είναι γεμάτοι αμπέλια που παράγουν αρίστης ποιότητας κρασί. Το έδαφος σχηματίζει λόφους και ενώ η ανατολική ακτή κατεβαίνει ομαλά, η δυτική είναι απότομη και υπάρχουν γκρεμοί, ψηλοί βράχοι, θαλάσσιες σπηλιές και αψίδες. Τα τρία μεγαλύτερα χωριά του νησιού βρίσκονται στην ανατολική πλευρά: ο Γάιος νότια είναι η πρωτεύουσα, ο Λογγός περίπου στη μέση και η Λάκκα στη βόρια μύτη. Οζιάς, Μακράτικα, Μπογδανάτικα, Βλαχοπουλάτικα, Μαγαζιά, Φοντάνα, και Μαστοράτικα είναι κάποια από τα πανέμορφα μικρότερα χωριά ή οικισμοί που είναι διασκορπισμένοι σ'ολόκληρο το νησί.

Περίπου 250.000 τουρίστες κάθε χρόνο έχουν τους Παξούς σαν τόπο προορισμού τους για τις όμορφες παραλίες τους, τα κρυστάλινα νερά, τις φυσικές καλονές, και την φιλικότητα και φιλοξενία των κατοίκων τους.

Ο καιρός στους Παξούς

ΠΑΞΟΙ

COPYRIGHT © 2017 PAXOS SUNRISE VILLAS facebook twitter youtube